Toronto tips

Bel goes abroad: Toronto here I come

Over een maand is het zover en ga ik een semester studeren in Toronto. Al maanden ben ik bezig met de voorbereidingen, maar nu komt het écht dichtbij en beginnen de zenuwen te komen. 

Campusvibes 
Mijn school heeft een uitwisselingsprogramma met Ryerson University. Een universiteit midden in het centrum met mega campus, sportzalen (zoals in de films) én mealplans (hopelijk niet zoals in Ned’s Survival Gids). En oja: ook een Instagram met mooiere feed dan menig influencer. Je snapt wel dat ik niet kan wachten tot ik hier een semester mag studeren. Ook al is de campus waarschijnlijk niet écht zoals in Zoey 101 en worden er geen High School Musical dansjes gedaan in de gymzalen ‘Go Wildcats’, anders dan de Hogeschool van Amsterdam is het al snel.

https://www.instagram.com/p/Bojho_BHnqh/?utm_source=ig_embed

Verwachtingen
Van een dorp, het soort dat gezellig is maar geeneens een supermarkt heeft, naar de grootste (!!) stad van Canada. Die supermarkt bij huis zal wel goed komen dus. Wat mij te wachten staat, buiten die supermarkt om? Ik heb geen idee. Het leek me leuk om via dit blog iedereen die erop zit te wachten (en wie niet) op de hoogte te houden van wat ik meemaak als exchange student in Canada. Ook zal ik achter antwoorden komen op vragen die mij menig slapeloze nacht hebben opgeleverd. Waar ga ik wonen? Hoe financier je een halfjaar in het buitenland (hoe duur is dit grapje nou echt)? Krijg ik heimwee? En dé vraag: is het echt zoals in de films? Zoals je kan merken heb ik iets te veel slappe chick flicks gekeken.

Ook zal ik hier een portfolio opbouwen met teksten die ik in opdracht voor school schrijf. Bekijk wat je leuk lijkt, en de rest ook lekker niet. Neem het allemaal niet te serieus en lach een beetje. En laat een gezellig berichtje achter. Vind ik leuk.

Wil je op de hoogte blijven van mijn exchange avontuur in Toronto? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en mis geen enkel blog!

4 gedachtes over “Bel goes abroad: Toronto here I come

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *