Hierom is alleen reizen óntzettend goed voor je

De mensen om je heen trekken er met hun backpack op uit en komen na enkele maanden als een gelukkiger mens terug. Een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 22 en de 30 jaar is afgelopen vijf jaar langer dan een maand op rondreis geweest. Hiervan ging 48% van de mannen en 38% van de vrouwen alleen. Jij zou dit ook wel willen, maar vindt helemaal in je uppie op reis nog best een enge stap. Toch zou zo’n solo reis heel goed voor je zijn, en wel om deze acht redenen.

 1. Je ontmoet eerder nieuwe mensen
  Natuurlijk kan je samen met je reispartner ook nieuwe vrienden maken, maar toch gaat dit alleen sneller. Je slaapt vaker in hostels en komt op andere plekken waar andere backpackers ook komen. Je zal zien, je komt stukken socialer terug.
 2. Je treedt uit je comfortzone
  Thuis kies je misschien vaak voor de veiligste weg, maar op reis ligt dit anders. Als je alleen op reis bent ben je geneigd om eerder nieuwe dingen te proberen. Je denkt er thuis misschien niet aan om een keer in je eentje uit eten te gaan, op reis is dit de normaalste zaak van de wereld. Tijdens het uitgaan sta je normaal misschien in een hoekje, maar nu kan je zo uitbundig losgaan als je wil. In het begin zal het een beetje ongemakkelijk zijn, maar daar stap je gauw genoeg overheen. Na jouw reis durf je alles, wie weet kom je misschien wel van bepaalde angsten af.
 3. Je verbetert je Engels
  Met je Nederlandse reispartner zal je toch in eigen taal blijven spreken. Doordat je in je uppie wel in het Engels moét communiceren zal je zelfs in het Engels gaan denken na een tijdje; let maar op.
 4. Aandacht voor alles om je heen
  Waar je in Nederland altijd druk, druk, druk bent kan je nu echt de tijd nemen om je omgeving goed te observeren. Er is geen afleiding en je horloge mag je ook thuis laten. Doordat je alles beter opneemt zullen je herinneringen ook beter blijven plakken, zelfs zonder die Instagramkiekjes.
 5. Je wordt onafhankelijker
  Doordat je nu helemaal op jezelf aangewezen bent ontdek je pas dat je niemand nodig hebt om je eens goed te vermaken. Je moét het nu wel leuk hebben met jezelf, en dat bevalt eigenlijk hartstikke prima. Ook heel goed voor je zelfvertrouwen.
 6. Je stimuleert je intuïtie
  Waar je normaal je beste vriend advies zou vragen, maak je nu al je beslissingen zelf. Je volgt je eigen intuïtie en leert jezelf hierdoor beter kennen. Klinkt een beetje zweverig maar is toch erg belangrijk.
 7. Je komt echt los van thuis
  Wanneer je met een vriend of vriendin op reis bent zullen jullie vast nog veel over dingen praten die zich thuis afspelen. Nu je het met niemand hierover kan hebben zal je het thuisfront ook beter los kunnen laten. Je bent even geen deel van een gezin of een voetbalteam, maar een individu.
 8. Doe lekker waar jij zin in hebt
  De hele dag in bed blijven liggen, feesten tot het licht is of toch op die avontuurlijke jungletour? Je mag het helemaal zelf weten want je hoeft met niemand rekening te houden. Een hoog ‘drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot’-gehalte.

Waar je dan naar toe moet voor dé ultieme solo ervaring? Reiszoekmachine KAYAK zocht de populairste bestemmingen uit. Amerika, Spanje, Italië, Indonesië en Thailand: kom dat zien, kom dat zien!

 

Lijkt het je leuk om vaker dit soort teksten te lezen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief en mis niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *